Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Styrelsen
Kommittéer
Stadgar
Medlemmar
Bli medlem
Om Svenskt fiske
Medlem
Medlemsinfo
Bli medlem
Försäkringar
Kvotbörs
MSC
Frågor och svar
Uppförandekod
Siklöja
Nordhavsräka
Havskräfta
Hållbarhet
Selektiva redskap
WWF-projekt småräka
Sälsäkra redskap
Torsk i Östersjön
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-07-27

Centerpartiet tar svammelrekordet när det gäller Östersjötorsk

Den tidigare ministern Eskil Erlandsson har skrivit Centerpartiets debattartikel på lobby- och kampanjsajten Rädda Östersjötorsken. Inlägget är en radda svammel, självklarheter och floskler parat med skryt om hur bra det vara när Erlandsson själv var ansvarig minister. Inlägget kan ärligt sagt inte anses seriöst. Centern vill det som alla vill, vetenskapliga råd ska följas när det gäller fiskkvoter. Det är nog det enda konkreta som föreslås.

Inlägget fokuserar vid sidan av skrytet om den egna förträffligheten på utkastförbudet som inte fungerar. Utkastförbudet fungerar inte då torskfisket har en bristande lönsamhet. Huvudorsaken till den bristande lönsamheten är små kvoter i förhållande till fiskeflottan storlek. Antalet båtar är med andra ord för stort och behöver minska. Enda kända sättet att göra det snabbt och effektivt är att införa överförbara fiskerättigheter. Det kommer sannolikt att dröja till 2020 eller 2021 innan det genomförs. Denna lösning förslår dock inte Eskil Erlandsson. Han har inget förslag på lösning alls mer än ökad kontroll. Vilket ju inte är en lösning utan bara en dyrbar penningslösande åtgärd utan nån som helst effekt på utkasten.

Eskil Erlandssons artikel tar nog faktiskt det absoluta floskelpriset när det gäller debattinläggen på lobbysajten RäddaÖstersjötorsken.
Arkivet.

Du är här:   Nyheter