Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Styrelsen
Kommittéer
Stadgar
Medlemmar
Bli medlem
Om Svenskt fiske
Medlem
Medlemsinfo
Bli medlem
Försäkringar
Kvotbörs
MSC
Frågor och svar
Uppförandekod
Siklöja
Nordhavsräka
Havskräfta
Bifångstdagbok
Hållbarhet
Selektiva redskap
WWF-projekt småräka
Sälsäkra redskap
Torsk i Östersjön
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-12-11

Fishsec och andra miljöorganisationer ljuger om Nordsjöns fiskekvoter

Njord skriver:

Kvoterna för en lång rad fiskarter i Nordsjön och Skagerak har nyligen beslutats genom förhandlingar mellan EU och Norge. Besluten följer rådgivningen från ICES. Rådet för torsk är exempelvis följande:

ICES advises that when the MSY approach is applied, catches in 2018 should be no more than 53 058 tonnes

Beslutet från förhandlingarna är en TAC på 43 156 ton torsk i Nordsjön och 7 995 ton för Skagerak. Detta ger totalt 51 151 ton. Denna kvot har då räknats upp med hänsyn till utkastförbudet. Beslutet är alltså en kvot något lägre än rekommendationen från ICES.

När miljöorganisationer som Fishsec och Our Fish hävdar att beslutet om torskkvoten är långt över ICES rekommendationer är det inget annat är en tydlig och öppen lögn.

Dessutom hävdar de att det finns ett separat ICES-råd för Skagerak vilket jag inte kan hitta i ICES-rådet självt. Däremot beslutas det varje år om en separat TAC (kvot) för Skagerak. Denna har i beslutet skrivits upp med mer än kvoten i Nordsjön vilket är naturligt då det är känt att det finns allt mer torsk i Skagerak och allt mindre torsk i södra Nordsjön. Det är då rimligt att styra över fisket mot Skagerak.

Och om miljöorganisationerna ljuger om torsken ljuger de sannolikt också om de andra fiskarter för vilka kvoter (TAC) fastställts i avtalet mellan Norge och EU.

Genom den här typen av lögner och falskheter undergräver miljörörelserna sin egen trovärdighet. Det går inte att lita på något de säger om fiske och hav.

 

Länk till blogginlägget i original: http://fiske.zaramis.se/2017/12/09/fishsec-och-andra-miljoorganisationer-ljuger-om-nordsjons-fiskekvoter/
Arkivet.

Du är här:   Nyheter