Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Styrelsen
Kommittéer
Stadgar
Medlemmar
Bli medlem
Om Svenskt fiske
Medlem
Medlemsinfo
Bli medlem
Försäkringar
Kvotbörs
MSC
Frågor och svar
Uppförandekod
Siklöja
Nordhavsräka
Havskräfta
Bifångstdagbok
Hållbarhet
Selektiva redskap
WWF-projekt småräka
Sälsäkra redskap
Torsk i Östersjön
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-11-15

Vem är Christian Tsangarides?

Njord skriver:

 

Christian Tsangarides arbetar idag på Fishsec, en lobbyorganisation på fiskets område som startades av Naturskyddsföreningen, WWF och Sportfiskarna. Organisationen finansieras av fonder kontrollerade av storkapitalister i Danmark och Schweiz samt den svenska regeringen. Han är kommunikationsansvarig och arbetar för att den gemensamma fiskeripolitiken ska implementeras fullt ut i Östersjön. En del den gemensamma fiskeripolitiken är individuella överförbara fiskerättigheter. Vilket är bra och något som skulle innebär att fiskerikapaciteten i torskfisket i Östersjön skulle anpassas till resursen.

Problemet är att Naturskyddsföreningen som står bakom Fishsec och Greenpeace för vilka Fishsecs direktör Jan Isakson tidigare arbetade är mot individuella överförbara fiskerättigheter. Dvs de är inte för att skapa en smidig, anpassningsbar och resurseffektiv förvaltning av fisket och fisken i svenska vatten.

Tidigare var Tsangarides en lobbyist i Bryssel som arbetade åt Ocean 2012, dvs i praktiken Pew Charitable Trust, för att driva igenom den gemensamma fiskeripolitiken i EU med bland annat individuella överförbara fiskerättigheter. Han är alltså ingen person att hålla i handen för ängsliga kustfiskare som är oroliga för att även det demersala fisket ska få individuella överförbara fiskerättigheter. Något som förmodligen kommer att ske oavsett vad kustfiskarna, Tsangarides eller Fishsec tycker om det.

Tsangarides tycks vara en man som säljer sina tjänster till den som för tillfället behöver dem. Ellr så är et bara så att han behöver jobb och då är anpassning ibland en nödvändighet. Idag arbetar han för en organisation som troligen är mot individuella fiskerättigheter, igår arbetade han för att genomföra samma individuella fiskerättigheter. Frågan är om han är en man som det går att lita på? Vilken åsikt har han själv i frågan om ett välfungerande fiskeriförvaltningssystem? Det verar lite oklart. Vill han ha ett självreglerande, välfungerande system där yrkesfiskaren kan anpassa sig till vekligheten eller ett byråkratiskt system där nästa allt detaljstyrs som i dagens demersala svenska fiske. Klart är att han knappast är yrkesfiskarnas vän.

 

Länk till nyehten i original: http://fiske.zaramis.se/2017/11/15/vem-ar-christian-tsangarides/
Arkivet.

Du är här:   Nyheter