Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Hållbarhet
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-09-08

FAKE NEWS som svartmålar fisket

SFPO noterar att det på MSN (http://www.msn.com/sv-se/mat-dryck/recept/h%c3%a4r-%c3%a4r-fiskarna-som-riskerar-att-bli-utfiskade-2017/ss-AAgL2Ls?li=BBqxHCs&ocid=mailsignout#image=1) sprids falska nyheter. 

På hemsidan kan man läsa om fiskar som "riskerar att bli utfiskade 2017". Man refererar till "Greenpeace förbjudna lista", vad nu det är för något.

 

På den första bilden som hör till artikeln visas en rödspätta. I svenska vatten är beståndet av just rödspätta på historiskt högt. Sedan nämner man en massa fiskarter som riskerar att bli utfiskade. Där står att ”vårt val av fisk avgör framtiden för den här planeten”.

 

SFPO menar att den som vill äta fisk kan med synnerligen gott samvete kan äta all lagligt fångad fisk! En sunt tänkande människa bör alltid utgå ifrån att det som Greenpeace påstår är fel och osant. Allt är propaganda för att tjäna pengar!

 
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges fiskares producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och jobbat för att tillvarata våra medlemmars intressen.

SFPO har ca 250 medlemsfartyg. Våra medlemmar fiskar fisk och skaldjur och finns längs hela Sveriges kust, från Strömstad på norra Västkusten hela vägen till Haparanda längst uppe i norra Bottenviken.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Medlemmarnas fartyg finns i olika fisken längs hela kusten är från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Malin Skog (Hållbarhetsansvarig)
0700-36 96 26
[email protected]

Läs mer