Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Projekt
Länkar
Bibliotek
Kontakt

Nyheter


2019-03-11

Laxen i fokus på internationell konferens

För att skapa ordning i laxförvaltningen av Östersjölaxen hålls snart en stor konferens.

Den 20 den här månaden kommer Östersjölaxen att stå i fokus i dagarna två. Då kommer nämligen en stor internationell laxkonferens att hållas i Luleå.

– Anledningen är vi ska försöka få ordning på laxförvaltningen, speciellt en älvspecifik förvaltning, säger Glenn Douglas, som är fiskerikonsulent på Sportfiskarna och är en av arrangörerna.

Intresset för konferensen är stort, en av dagarna är det redan fullsatt. Det är bland annat forskare tjänstemän från regeringar och myndigheter från; Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Kanada och en rad andra länder som kommer att delta.

 

Länk med radioinslag: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=7171789
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Ewa Lavett (Marinekolog)
0700-36 96 26
[email protected]

Läs mer