Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Info
MSC
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2018-08-07

Olagligt piggvarfiske upptäckt

Med omärkta fiskeredskap fiskade en okänd fångstman piggvar utanför Vik. Nu misstänks fiskaren för brott mot fiskerilagstiftningen

Det är Kustbevakningen som polisanmält händelsen efter att det hittats fiskeredskap riggade för fiske av piggvar rakt utanför Vik.

Eftersom redskapen inte var märkta, så som förordningarna kräver, misstänks fiskaren för brott mot lagstiftningen. Redskapen har beslagtagits av polisen.

Fisket bedrevs därtill under en otillåten tidsintervall. När fiskeredskapen hittades rådde det förbud mot fiske av piggvar.

 

Länk: http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/olagligt-piggvarfiske-upptackt/
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Tore Johnsson (Vice Ordförande)
0707-53 40 61
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]
 

Läs mer