Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlemsinfo
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2022-11-03

Skräpfisken braxen ska bli hållbara burgare

Gratis vektorgrafik av Hamburgare

  • Matsvinn är ett hett ämne den här hösten – och inte bara för konsumenterna. Runt om i landet pågår initiativ för att ta fram matvaror som bättre tar tillvara på de råvaror som finns i Sverige, och som idag kasseras eller mals ner till djurfoder.

  • Ett exempel är braxen, som är benig och har en smak av insjöfisk. På Torsåker gård i Upplands Väsby arbetar man nu med ny teknik för att separera benen från fisken. Förhoppningen är att det här ska innebära billiga och näringsrika fiskburgare i butikshyllorna.

  • Liknande teknik används på Västkusten för att ta fram sillburgare, berättar Ingrid Undeland, professor i livsmedelsvetenskap vid Chalmers.


Länk till inslaget.

 

Källa: Sveriges Radio / Plånboken




Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Bli medlem

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Teija Aho (Vice Ordförande)
0763-75 80 32
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Ingemar Berglund (Utredare)
0760-26 40 44
[email protected]

Mathias Ivarsson (Ombudsman)
0707-77 19 32
[email protected]

Läs mer