Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Hållbarhet
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-08-28

Europeisk vägledning för förebyggande av risker i små fiskefartyg

Europeisk vägledning för förebyggande av risker i små fiskefartyg

Den här vägledningen är tänkt att förebygga risker för små fiskefartyg och deras besättningar, så att de kan återvända hem oskadda efter varje tur. Små fiskefartyg utgör cirka 80 procent av hela EU:s fiskeflotta, och antalet dödsfall, personskador och förlorade fartyg är oacceptabelt höga. Den här vägledningen är viktig när det gäller att förebygga risker och skydda fiskare. De olika modulerna i vägledningen behandlar viktiga delar: fartyget, besättningen, fiskeverksamheten, händelser ur verkligheten, riskbedömning och mer information om exempelvis flytvästar, stabilitet, första hjälpen, arbetsutrustning och krisövningar. Vägledningen är en ytterst användarvänlig referens som belyser viktiga punkter med en ordlista, illustrationer, foton och diagram.

Länk till sidan där du hittar vägledningen: https://osha.europa.eu/sv/tools-and-publications/publications/european-guide-risk-prevention-small-fishing-vessels/view
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges fiskares producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och jobbat för att tillvarata våra medlemmars intressen.

SFPO har ca 250 medlemsfartyg. Våra medlemmar fiskar fisk och skaldjur och finns längs hela Sveriges kust, från Strömstad på norra Västkusten hela vägen till Haparanda längst uppe i norra Bottenviken.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Medlemmarnas fartyg finns i olika fisken längs hela kusten är från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Malin Skog (Hållbarhetsansvarig)
0700-36 96 26
[email protected]

Läs mer