Nyheter
Lägg Fisk Och Räkor På Påskbordet
Inget påskbord utan fisk och räkor. Särskilt på långfredagen vid påsk äter du traditionell fisk, det är först påskdagen du äter lamm.
Prova en annan aptitretare till din påsklunch. En fiskförrätt som är en bunnsolid och underbar klassiker till lunch, som förrätt, och eftersom det är säsongen för många av våra underbara fiskarter kan du följa med helt efter eget tycke. Gå sedan förbi skäraren vid hamnen eller ditt rökhus / fiskhandlare och köp fisken under säsongen.
Fisk under säsongen just nu är torsk, sej, sej, kolja, kummel, vitling, rödspätta, glasyr och kammusslor.
Prova sedan en annan aptitretare som pocherad torsk med selleri och persilja. En förrätt som är lätt och utsökt och som bara kräver några ingredienser och en lättare maträtt.
Du behöver
- en halv knölselleri
- 3 färska lagrar
- 1 msk olivolja
- 3 msk vinäger
- 1 msk hackad persilja
- pres 1 citron
- 200 gram torskfilé
- Salt och peppar
Skala selleri och koka det ömt i lätt saltat vatten med färska lagerblad med salt och peppar tills det är ömt. Använd det kokande vattnet senare. Riv rotselleriet grovt och marinera med olivolja och vinäger samt citronsaft och hackad persilja, salt och peppar. Torskfiléerna skärs sedan i små och mindre bitar, pocheras sedan i sellerilagret i några minuter, varefter torsken tas upp och låter den suga lite innan den serveras.
Även om påsken inte kommer att vara som vanligt i år är det fortfarande viktigt att hålla sig till mysigheten. Därför får du extra bra recept från Royal Greenland, som du kan unna dig själv och dina nära och kära.
Använd recepten individuellt eller välj dina favoriter till påsk tapas. Du kan också använda flera av recepten till påskbrunch eller till att börja med.
God aptit och god påsk
Källa: FiskerForum