Nyheter
Livsmedelsverkets råd: Mer fisk! Ät fisk och skaldjur två till tre gånger i veckan. Variera mellan feta och magra sorter och välj miljömärkt.
Variera mera!
Det finns mängder av olika sorters fisk och skaldjur. Gå på upptäcksfärd i fisk- eller frysdisken och gör nya bekantskaper. Miljömärkta förstås!
Fisk i alla former
Ät fisken på olika sätt, exempelvis som fiskburgare, stekta fiskkakor, i wok med grönsaker, i mustiga grytor och soppor, frasigt panerad, kryddigt ugnsbakad eller rå i form av sushi.
Snabba fisken
Mikra en portionsbit fisk i några minuter, krydda med lite salt och peppar, citron och dill – klart!
Gott på bröd
Fisk och skaldjur funkar fint som smörgåspålägg. Prova en macka med till exempel makrill i tomat, sill, tonfisk på burk eller räkor. Även lite fisk är bra för hälsan!
Miljösmarta musslan
Visste du att musslor minskar övergödningen av haven? Gör musselsoppa, musselsås till pastan eller gratinera med parmesan, vitlök och persilja – en win-win för både dig och miljön!
Läs mer:
https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/rad-om-bra-mat-hitta-ditt-satt/fisk?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=fisk&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=81.235.136.198&_t_hit.id=Livs_Common_Model_PageTypes_ArticlePage/_8fb75d8f-92b7-4f05-ba2c-1ddd8aeb7ef9_sv&_t_hit.pos=2