Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlemsinfo
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter (Leader)


2023-08-28

Manifestation fredag 16 juni

Stort TACK till er fiskare som ställde upp på manifestationerna som vi hade i går. Även ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt stöttat oss när vi manifesterat "Ingen vindkraft på våra fiskeplatser”.

 

Fick massor av mejl i går från folk som inte har anknytning till fisket som visade sitt stöd. Ni ska veta att det värmde och jag ska försöka svara alla personligen. 

Vi fick även en del riktigt smarta förslag hur vi ska ta detta vidare. 

 

Om någon vill ha flaggor så hör av er så skickar vi. Vi kommer att ta fram klistermärken och små flaggor som vi kommer att dela ut. 

 

Vi har en mäktig propagandaapparat att slåss emot i vindkraftsindustrin som gör allt i sin jakt på statliga subventioner. Hoppas att ingen går på deras knep att parkerna blir ”rev” och fisket kommer att bli bättre sen. 

Säg att de har rätt (vilket de inte har), så fungerar det så att SEN har vi inga båtar och inga fiskare, vad händer då med våra kvotandelar?

Jo, de delas ju genast ut till andra EU-länder som har fiskare och båtar som då fiskar på de bestånden. Så om vindindustrin har rätt så ger Sverige bort en evig resurs och matproduktion, förstör kustkulturen och utarmar landsbygdsverige ännu mer.

 

Expressen hade i veckan en utmärkt artikel om varför det blev ja till vindkraft i Kattegatt. Skälet var enligt artikeln att statsministern ser sina siffror dala både för sig och sitt parti, främst i Stockholm. Därför gick han in och pekade med hela lilla handen och trumfade igenom etablering. 

 

Fakta är att förslaget inte är berett av något departement utan är en kopia av Länsstyrelsen Hallands utredning. När blev en Länsstyrelse utredare för hela landet?

 

Så än en gång STORT tack till er som ställde upp så vi nådde ut med vårt budskap.
Mediagenomslaget var enormt! Tack!

 

 

Peter Ronelöv Olsson

Ordförande Sfpo




Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Bli medlem

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Teija Aho (Vice Ordförande)
0763-75 80 32
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Ingemar Berglund (Utredare)
0760-26 40 44
[email protected]

Läs mer