Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Projekt
Länkar
Bibliotek
Kontakt

Nyheter


2018-10-26

Muddring av Fiskebäcks hamn i Göteborg kan bli av

Njord skriver:

Kommunfullmäktige i Göteborg har beslutat att de vill att Fiskebäcks hamn ska byggas ut och fördjupas. Det betyder dock inte att det verkligen kommer att ske. Detta då finansieringen inte ordnats ännu. De borgerliga partierna var för en utbyggnad av Fiskebäcks hamn medan vänsterpartiet och miljöpartiet var helt emot medan socialdemokraterna hade en mittemellanlinje.

Vad som faktiskt beslutades under torsdagen var att fastighetskontoret ska påbörja arbetet med en detaljplan samt se över om det går att få till stånd en samfinansieringslösning.

Hampus Magnusson från moderaterna fortsatte dock ändå med att använda sig av felaktigheter i debatten genom att prata om landningar. Landningar av sill och annat från de stora båtarna kommer aldrig att ske i Fiskebäck utan de kommer fortsätta att ske i Skagen, Västervik, Rönnäng, Mollösund och Ellös.

Det är bra att kommunfullmäktige är positiva till en muddring och utbyggnad av hamnen i Fiskebäck. Men ännu är det långt till att det faktiskt ska bli av. För att det ska bli av krävs att yrkesfisket deltar i finansieringen.

 

Länk till Njord: http://fiske.zaramis.se/2018/10/26/muddring-av-fiskebacks-hamn-i-goteborg-kan-bli-av/

LÄnk till nyehten på GP: http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/kommunen-g%C3%A5r-vidare-med-planerna-f%C3%B6r-fiskeb%C3%A4ck-1.10177355
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Tore Johnsson (Vice Ordförande)
0707-53 40 61
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Ewa Lavett (Marinekolog)
0700-36 96 26
[email protected]

Läs mer