Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Hållbarhet
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-11-01

Ovanligt besked - 13 järvar skjuts

SVT rapporterar idag följande:

"Länsstyrelsen i Jämtland har fattat ett ovanligt beslut om förebyggande skyddsjakt på 13 järvar i länet. Beslutet grundar sig på att djuret orsakar stora skador för rennäringen, framför allt under vårvintern. Att det fattas beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte är ovanligt, rapporterar SVT Jämtland. Jakten är uppdelad på fem olika jaktområden, där olika antal järvar får skjutas. Totalt i länet får maximalt 13 järvar fällas mellan den  november och den 15 januari 2018."

SFPO konstaterar i sammanhanget att sälproblematiken, som alltför länge varit/är ett jättestort problem för yrkesfisket, måste lösas omgående. En fungerande förvaltning måste på plats för att få stopp på sälens härjningar. Det torde inte räcka med att 13 sälar skjuts...
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges fiskares producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och jobbat för att tillvarata våra medlemmars intressen.

SFPO har ca 250 medlemsfartyg. Våra medlemmar fiskar fisk och skaldjur och finns längs hela Sveriges kust, från Strömstad på norra Västkusten hela vägen till Haparanda längst uppe i norra Bottenviken.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Medlemmarnas fartyg finns i olika fisken längs hela kusten är från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Malin Skog (Hållbarhetsansvarig)
0700-36 96 26
[email protected]

Läs mer