Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Info
MSC
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-11-01

Ovanligt besked - 13 järvar skjuts

SVT rapporterar idag följande:

"Länsstyrelsen i Jämtland har fattat ett ovanligt beslut om förebyggande skyddsjakt på 13 järvar i länet. Beslutet grundar sig på att djuret orsakar stora skador för rennäringen, framför allt under vårvintern. Att det fattas beslut om skyddsjakt i förebyggande syfte är ovanligt, rapporterar SVT Jämtland. Jakten är uppdelad på fem olika jaktområden, där olika antal järvar får skjutas. Totalt i länet får maximalt 13 järvar fällas mellan den  november och den 15 januari 2018."

SFPO konstaterar i sammanhanget att sälproblematiken, som alltför länge varit/är ett jättestort problem för yrkesfisket, måste lösas omgående. En fungerande förvaltning måste på plats för att få stopp på sälens härjningar. Det torde inte räcka med att 13 sälar skjuts...
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Tore Johnsson (Vice Ordförande)
0707-53 40 61
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]
 

Läs mer