Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Projekt
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2019-02-07

SFPO:s LIT-projekt går från klarhet till klarhet

Sveriges Fiskares PO:s projekt, syftande till framta skonsamma och bättre fiskeredskap -  Low Impact Trawling (LIT) - fortskrider framåt och i positiv riktning.

Nyligen har framgångsrikt försöksfiske skett med EKKO-doors på LL 9 Svartskär. Man är mycket nöjd med resultaten, som faktiskt är snäppet bättre än vad som nåddes med Thyborön-lämmarna.

Skepparen Niklas Hallberg berättar att ”Vi svängde nästan rätt tillbaka med slacka virar och hade inga problem, lämmarna höll sitt avstånd till bottnen och de var väldigt lättjusterade och stabila”.

SFPO:s ordförande och projektledare Peter Ronelöv Olsson säger "Vi är mycket nöjda med resultaten så här långt!"
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges fiskares producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och jobbat för att tillvarata våra medlemmars intressen.

SFPO har ca 250 medlemsfartyg. Våra medlemmar fiskar fisk och skaldjur och finns längs hela Sveriges kust, från Strömstad på norra Västkusten hela vägen till Haparanda längst uppe i norra Bottenviken.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Medlemmarnas fartyg finns i olika fisken längs hela kusten är från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]
 

Läs mer