Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-07-14

Sportfiskare ankrar sönder korallreven på Bratten

Sportfiskare ankrar sönder korallreven på Bratten

 

SFPO har fått information från sina medlemmar om att sportfiskare ankrar i de skyddade områdena på Bratten. Områdena är skyddsvärda och ett sådant agerande är inte att ta ansvar.

Yrkesfisket medverkade i den konstruktiva process som utmynnade i den nuvarande skyddslagstiftningen och ankringarna är inget annat än en miljöskandal. Att ankra i korallreven är inte att ta ansvar för den unika havsmiljön som förekommer på Bratten.

Det kanske är dags för lagstiftaren att göra en analys av effekterna av turbåtars och privatbåtars verksamheter i sin troféjakt, som sportfiskare ägnar sig åt (de vill fiska udda arter och gärna stora exemplar för sitt eget höga nöjes skull).

Om någon av våra medlemmar ser fler sportfiskare som ankrar i skyddsområdena så ta foton och dokumentera det samt kontakta oss.

SFPO anser att sportfiskarnas agerande är ett flagrant bevis på att man inte lever som man lär. Att det enda djuphavskorallrevet i svenska vatten ska ankras sönder av troféjägare är inget annat än en miljöskandal.

 
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]
 

Läs mer