Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2016-09-02

Vad Jobbar vi med nu?

Vad jobbar vi med nu? 

Systemfrågan

Den 9 september går vi in i den viktiga och avgörande fasen i systemarbetet , där SFPO har varit en drivande partner till HaV och försökt komma med konstruktiva inspel till diskussionen och de förslag som presenterats. Det har varit viktigt för oss att vara tillmötesgående och öppna till skillnad från andra i processen som motarbetar och bojkottar det mesta. Vi har sagt det förut och säger det igen, det är inte längre en fråga OM systemet kommer ändras, för det kommer det att göra i januari nästa år. Frågan är hur mycket inflytande fiskenäringen kommer ha på det slutgiltiga resultatet? Vår linje är i alla fall att istället för att bojkotta och dissa allt som kommer ur processen att komma med konstruktiva lösningar och tankar som fungerar för fiskeSverige är det sista landet runt Nordsjön som har kvar veckoransoner vilket inte fungerar tillsammans med landningsskyldighet. Nu kommer konkreta förslag och vi kommer att behöva ha våra kommittéer och vår styrelse aktiva och på tårna. Vi kommer även att anordna stormöten med våra medlemmar vid behov, men har du som medlem frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig.

Samarbete med Dansk fiskeriförening PO

I två dagar träffar vi våra danska kollegor på Hållö. De frågor som kommer att avhandlas är bland annat mer utvecklat samarbete, vad fungerar bra och vad kan förbättras. Vi delar vatten och sitter med i samma nämnder, därför bör vi försöka samarbeta på de områden vi kan för att göra vår röst hörd och skapa ett level playing field runt våra fiskevatten.  

MSC

Vi är delaktiga i ett större projekt där vi tillsammans med de andra Nordsjöländerna försöker utvärdera och förhoppningsvis MSC certifiera de flesta viktiga fiskarterna och redskapen samtidigt i västerhavet. Detta arbete kostar pengar och frågan är om detta ska komma till nytta och gynna ALLA även de som inte är med i SFPO? I nuläget är det våra medlemmar som betalar detta arbete. Vi vill gärna höra DIN åsikt om detta, hör av dig och berätta, vi vill veta!

Peter Olsson

Ordförande SFPO

 

Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]
 

Läs mer