Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlemsinfo
Projekt
MSC
Länkar
Kontakt

Information


2020-05-13

Webinarium: Nya miljöföroreningar och deras påverkan på på livet i Östersjön

Djurlivet och nya farliga ämnen

Ämnet för maj-seminariet är nya miljöföroreningar i Östersjöns näringsväv och deras effekter på marina däggdjur. Östersjöns marina däggdjur har under det senaste århundradet utsatts för en mängd olika stressfaktorer, skapade av människan. Sedan vissa enskilda skadliga kemikalier förbjöds på 70- och 80-talet har situationen förbättrats för djur som sälar och havsörnar. Men vi har idag fler mänskligt skapade kemikalier i omlopp än tidigare och även om kunskapen om enskilda ämnens effekter på marina däggdjur ökar, så vet vi mindre om blandningen av ämnen, vars effekter ofta blir skadliga. 

Så hur ser förekomsten av nya miljöfarliga ämnen i olika organismer i Östersjön ut idag, vad är marina däggdjurs hälsostatus och vilka är kopplingarna mellan djurens hälsa och dessa ämnen?

Länk till webinarium:

Östersjocentrum / Baltic-breakfast - Nya farliga ämnen och deras påverkan på livet i Östersjön
 
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

För mer information om MSC se MSC - Västkustfisk (vfisk.se).

Kontaktperson är Linda Frithiof
Tel: 070-282 69 76
E-post: [email protected]

Läs mer

Bli medlem

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Teija Aho (Vice Ordförande)
0763-75 80 32
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Ingemar Berglund (Utredare)
0760-26 40 44
[email protected]

Läs mer