Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Info
MSC
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2019-07-05

Ytterligare en fiskebäcksbåt såld till Ryssland

Sommaren 2017 såldes GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland till det ryska företaget CSJC Kurilsky Rybak som är hemmahörande i Yuzhno-Sakhalinsk på ön Sakhalin i ryska Fjärran Östern. Sen dess har familjen Ahlström saknat egna fiskebåtar men de har beställt nya från Karstensens Skibsværft i Skagen.

Nu, två år senare, har ytterligare en båt sålts från Fiskebäck till CSJC Kurilsky Rybak. Det är GG 203 Ginneton, en betydligt större båt än GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland som familjen Claesson (Fiskeri AB Ginneton) sålt. Båten är omflaggad till Dominicaflagg och på väg till Busan i Sydkorea. Där kommer den troligen att anpassas till ryska förhållanden och sen få rysk flagg. Just nu tycks den befinna sig i närheten av Malaysia och Indonesien.

Uppgifter om familjen Claesson har beställt ett nybygge eller inte och i så fall var har jag ännu inte fått någon information om. Inte heller har jag information om de köpt en annan begagnad båt.

 

Källa: Njord
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Tore Johnsson (Vice Ordförande)
0707-53 40 61
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]
 

Läs mer