Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Nyheter
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlemsinfo
MSC
Projekt
Länkar
Kontakt

Nyheter


2021-06-09

Bekväm foodservice utan kompromisser

Royal Greenland har utökat sitt sortiment av panerad fisk med ÖSTERSJÖ fiskfiléer. En nyhet som är lite utöver det vanliga – både när det gäller smak, kvalitet och bekvämlighet.

Panerad fisk är inte bara panerad fisk, och det är Royal Greenlands nyhet ÖSTERSJÖ fiskfiléer ett bra exempel på. Produkten är särskilt framtagen för professionella inom foodservice och förenar smak, kvalitet och bekvämlighet i en högre enhet.

ÖSTERSJÖ fiskfiléer görs av flundra som fångas i Östersjön. Fisken fångas i säsong från höst till januari, då kvaliteten är som bäst och fisken har en frisk, fyllig och rund smak med saftig konsistens.

Det som verkligen skiljer ÖSTERSJÖ fiskfiléer från andra sorters panerad fisk är själva paneringen. Förutom att filéerna har en fiskandel på hela 70 % och endast 30 % panering är de klassiskt panerade med ägg och grovt veteströbröd. Det grova veteströbrödet gör filéerna extra spröda – en sprödhet som håller och gör dem extra lämpliga för bland annat take-away, danska stjärnskott, fish’n chips och liknande. Produkten är därmed ett perfekt alternativ till hemlagad panering och en enkel och bekväm lösning som inte kompromissar med vare sig smak eller kvalitet.

Fisken fångas i säsong och är, precis som alla Royal Greenlands andra flundror, inte fångade med bomtrål. Bomtrål är en fångstmetod som det pratas mycket om numera eftersom den bland annat misstänks skada havsbotten.

Östersjöfiskfiléer finns i tre storlekar: 45–70 g, 70–100 g och 100–130 g.


Länk till artikeln

 

Källa: FOOD SUPLY
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och arbetar för att tillvarata våra medlemmars intressen.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Vi har medlemmar från Strömstad till Haparanda och fartygens storlek varierar från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Tore Johnsson (Vice Ordförande)
0707-53 40 61
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Lizette Fhager (Administratör)
0760-32 02 13
[email protected]

 

Läs mer