Mobilmenu
Mobilmenu
Hem
Om SFPO
Om Svenskt fiske
Medlem
MSC
Hållbarhet
Nyheter
Länkar
Kontakt

Nyheter


2017-05-29

Vill du lära dig mer om energieffektivt fiske i höst?

Energikontoret Hållbar Utveckling Väst i samarbete med Sveriges Fiskares Producent Organisation planerade genomföra två workshop med tema energieffektivisering för företag verksamma inom fiske i Västra Götaland. Båda workshoparna (12 och 19 maj) blev vi tyvärr tvungna att ställa in.

 

Vi kommer under hösten eventuellt att försöka arrangera liknade workshop med samma teman. På workshoparna pratar vi om hur fiskare genom planering och teknik kan sänka energikostnaderna, minska miljöpåverkan och förbättra arbetsmiljön. Dessutom går vi igenom de olika ekonomiska stöd som finns att söka för energieffektiviseringar och hjälper de deltagande företagen att komma igång med ansökan.

 

Är ditt företag intresserat av att delta i en workshop i höst? Anmäl ert intresse till SFPO eller Hållbar Utveckling Väst i Göteborg. Mejla [email protected] eller marika@sfpo.se

 

Vill du veta mer om energieffektivisering och Energimyndighetens ekonomiska stöd? Kontakta energikontoret Hållbar Utveckling Väst på [email protected] eller [email protected]
Arkivet.

Vad är SFPO?

Sveriges fiskares producentorganisation (SFPO) är Sveriges största organisation för yrkesfiskare och jobbat för att tillvarata våra medlemmars intressen.

SFPO har ca 250 medlemsfartyg. Våra medlemmar fiskar fisk och skaldjur och finns längs hela Sveriges kust, från Strömstad på norra Västkusten hela vägen till Haparanda längst uppe i norra Bottenviken.

Läs mer

Vad är MSC?

För SFPO och våra medlemmar är hållbarhet en viktig grundprincip. Flera av de fisken som SFPO:s medlemmar ägnar sig åt är MSC-certifierade och processen pågår för att certifiera ännu fler fisken.

Det senaste dryga decenniet har intresset för MSC-certifiering ökat enormt bland konsumenter, fiskerier, livsmedelskedjor, fiskhandlare och grossister som säljer fisk till konsumenter.

Läs mer

Våra medlemmar

SFPO är Sveriges största yrkesfiskeorganisation, med runt 250 medlemsfartyg. Medlemmarnas fartyg finns i olika fisken längs hela kusten är från under 5 meter i längd till strax över 34 meter.

Alla yrkesfiskare är välkomna som medlemmar!

Läs mer

Kontakta oss

Peter Ronelöv Olsson (Ordförande)
0705-55 31 87
[email protected]

Fredrik Lindberg (Ombudsman)
0705-70 41 14
[email protected]

Marika Nilsson (Ekonomiansvarig)
0708-93 89 88
[email protected]

Malin Skog (Hållbarhetsansvarig)
0700-36 96 26
[email protected]

Läs mer